Pedelux panostaa kestävään kehitykseen – käyttää ainoastaan kierrätettyä alumiinia tuotannossaan

Pedelux siirtyy käyttämään ainoastaan kierrätettyä alumiinia tuotannossaan.

Ajankohtaista

26.10.2023
Pedelux panostaa kestävään kehitykseen – käyttää ainoastaan kierrätettyä alumiinia tuotannossaan

Pedelux siirtyy käyttämään ainoastaan kierrätettyä alumiinia tuotannossaan. Yritys on jo aiemmin käyttänyt tuotteissaan jonkin verran kierrätysalumiinia, mutta tarkkaa osuutta on vaikea arvioida, koska se vaihtelee toimittajasta riippuen.

– Alumiini on metalli, jonka valmistus kuluttaa suuria määriä energiaa, joten siirtyminen kokonaan kierrätysmateriaaliin on iso askel eteenpäin. Siirtyminen kierrätysalumiinin käyttöön pienentää lopputuotteen hiilijalanjälkeä ja pitkällä aikavälillä myötävaikutamme myös puhtaampaan ympäristöön, toteaa toimitusjohtaja Camilla Stenholm.

Yrityksen tuotteet sisältävät siirtymäkauden aikana sekä kotimaisen toimittajan Mäkelä Alun kierrätettyä AluPurea että Pedeluxin varastossa jäljellä olevaa alumiinia, mutta huhtikuusta 2023 lähtien on ostettu vain 100 % kierrätettyä alumiinia. Pedelux käyttää alumiinia muun muassa pimennysratkaisuissaan, markiiseissa, rullakaltereissa, rullakaihtimissa, aurinko- ja julkisivusäleiköissä sekä verhokiskojärjestelmissä.

– Tuotteidemme laatu pysyy luonnollisesti ennallaan, Stenholm lupaa.

Konkreettisia toimenpiteitä kestävän kehityksen ja ympäristön puolesta

Pedelux aloitti matkansa kohti kestävämpää liiketoimintaa useita vuosia sitten ja on sittemmin tehnyt konkreettisia muutoksia vähentääkseen ympäristökuormitustaan. Yritys päivitti äskettäin myös logonsa vastaamaan tätä kestävän kehityksen painopistettä.

– Siirtyminen loisteputkivalaistuksesta LEDeihin kaikissa tuotantohalleissamme on ollut muutosprosessimme yksi vaihe, jonka saamme päätökseen muutaman kuukauden sisällä. Lisäksi olemme asentaneet aurinkopaneelijärjestelmän pari vuotta sitten, Stenholm kertoo.

Yritys pyrkii hyödyntämään tuotekehityksessään mahdollisimman pitkälti olemassa olevia komponentteja ja profiileja, ja jo useiden vuosien ajan yritys on käyttänyt pimennystuotteissaan kierrätyskankaita. Pedeluxin siirtyminen kierrätysalumiinin käyttöön koko tuotannossaan on siten luonnollinen seuraava askel yrityksen kehityksessä.

Muutos vaatii yritykseltä suurta sopeutumista, mutta Stenholm korostaa sen merkitystä:

– Yrityksillä on erittäin tärkeä ja suuri rooli vihreässä siirtymässä. Kestävyys on valtavan tärkeää myös asiakkaillemme.


Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Camilla Stenholm:
puh. 040 702 8180
camilla.stenholm@pedelux.fi