Oikea aurinkosuoja tekee palveluksen ihmisille, ympäristölle ja lompakolle

Rakennuksen aurinkosuojan valintaan tarvitaan asiantuntemusta, kokemusta ja laadukkaita tuotteita. Meillä Pedeluxilla löytyy kaikki yllä olevat ja autamme joka päivä asiakkaitamme tekemään oikeita valintoja.

Ajankohtaista

21.03.2024
Oikea aurinkosuoja tekee palveluksen ihmisille, ympäristölle ja lompakolle

Rakennuksen aurinkosuojan valintaan tarvitaan asiantuntemusta, kokemusta ja laadukkaita tuotteita. Meillä Pedeluxilla löytyy kaikki yllä olevat ja autamme joka päivä asiakkaitamme tekemään oikeita valintoja, jotta heidän asunnossaan tai työpaikallaan olisi miellyttävä olla ja tehdä töitä. Valmistamme itse tehtaallamme kaikki tuotteet mittatilaustyönä jolloin pystymme räätälöimään tuotteet asiakaskohtaisesti.

Dynaamiset aurinkosuojat päästävät sisään luonnonvaloa, mutta estävät sisätilojen liiallisen lämpenemisen. Ne toimivat siten passiivisena jäähdytysjärjestelmänä, joka parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Perinteiset markiisit korvataan yhä useammin moderneilla screenverhoilla. Screenverhojen rei'itetty kangas estää suoran auringonvalon, häikäisyn ja liiallisen lämpenemisen säilyttäen kuitenkin samalla läpinäkyvyyden – aurinkosuojan ansiosta et ole enää muusta maailmasta eristäytyneenä.

Kangas voi olla ratkaisevassa asemassa

Valikoimaamme kuuluu sekä ulkopuolisia että sisäpuolisia screenverhoja. Tehokkaimpia ovat ulkopuolelle asennettavat aurinkosuojat, jotka on varustettu aurinko- tai lämpötila-antureilla. Jos kuitenkin päätetään asentaa aurinkosuojia sisälle, tällöin on kiinnitettävä erityistä huomiota kankaan valintaan. Sisäpuolisten aurinkosuojien tapauksessa kangas on ratkaisevassa asemassa, kun sisälämpötila halutaan pitää miellyttävänä aurinkoisina päivinä.

– Tosiasia on, että sekä aurinkosuojan puute että väärillä kangasominaisuuksilla varustettu aurinkosuoja tuottavat saman tuloksen – sisätilat lämpenevät. Tätä asiaa monet eivät tule ajatelleeksi, toteaa Pedeluxin myyjä Marcus Sjögård.

Pedeluxin aurinkosuoja-asiantuntijat käyttävät ES-SO ESBO -simulointityökalua eri aurinkosuojaratkaisujen huippulämpötilojen, jäähdytystarpeiden ja energiansäästön laskemiseen. Tulosten perusteella tuote suunnitellaan sellaiseksi, että asiakas saa mahdollisimman miellyttävän sisäilmaston.

Esimerkkinä voidaan mainita simulaatio yhdistetystä olohuone-keittiöstä (ilman jäähdytystä), jonka kokonaispinta-ala on 35 neliömetriä ja ikkunapinta-ala 11,2 neliömetriä. Etelään päin suuntautuvassa tilassa huippulämpötila voi tällöin olla 46 astetta ilman aurinkosuojaa, kun taas väärällä aurinkosuojalla lämpötila voi nousta jopa korkeammaksi. Oikealla aurinkosuojalla huippulämpötila voidaan laskea 30 asteeseen. Tämä esimerkki on laskettu vuoden lämpimimmän päivän perusteella, jolloin auringon säteily on pitkään lämmittänyt koko rakennusta.

– Kesän keskilämpötilan perusteella sisälämpötila on noin 22–23 astetta oikein suunnitellulla ja asianmukaisella aurinkosuojalla varustetussa rakennuksessa. Tämä on ratkaiseva ero, jolla on erittäin suuri vaikutus rakennuksen energiatehokkuuteen, Sjögård toteaa.

Optimoi rakennusprojektisi – huomioi aurinkosuojaus jo suunnitteluvaiheessa

Tulevaa kotiaan parhaillaan suunnitteleville on hyvä tilaisuus säästää monella eri rintamalla suunnittelemalla dynaamiset aurinkosuojaratkaisut jo varhaisessa vaiheessa.

– Niiden avulla asunnon jäähdytyksen tarvetta saadaan pienennettyä merkittävästi ja sama pätee myös ikkunoihin, sillä ulkopuolinen aurinkosuoja pysäyttää auringon säteilyn ennen kuin se ehtii saavuttaa ikkunan. Älykkäät automatisoidut ratkaisut aktivoivat aurinkosuojan jo ennen kuin aurinko alkaa paistaa julkisivuun tai kun tietty sisälämpötila on saavutettu.

Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä asentaa dynaamisia aurinkosuojia:

– Kaikkiin rakennuksiin löytyy hyvä aurinkosuojaratkaisu riippumatta siitä, miten tai milloin se on rakennettu. Olemme tottuneet suunnittelemaan ja asentamaan aurinkosuojia kaikentyyppisiin rakennuksiin, omakotitaloista suuriin toimistokokonaisuuksiin, Sjögård kertoo.

Tehokas aurinkosuoja ei ainoastaan lisää rakennuksen käyttömukavuutta ja säästä rahaa. Pitkällä aikavälillä sillä on myönteinen vaikutus myös ympäristöön. European Solar Shading Organisation (ES-SO) on lanseerannut Global Shading Day -päivän, jota vietetään vuosittain 21. maaliskuuta lisäämään tietoisuutta aurinkosuojauksen hyödyistä.

– ES-SO:n mukaan älykkäiden aurinkosuojaratkaisujen avulla hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää merkittävästi. Dynaamisilla aurinkosuojillamme on vähintään 10–15 vuoden käyttöikä mallista ja tarkoituksesta riippuen, joten se on todella kestävä ja pitkäaikainen ratkaisu.

--------------
Lue lisää aurinkosuojistamme täältä!