Pedeluxin erikoisratkaisujen asiantuntijat mukana innovatiivisessa rakennushankkeessa vihreine visioineen

Kevään 2024 aikana Pedelux viimeistelee laajaa projektia toimistokompleksissa.

Ajankohtaista

25.04.2024
Pedeluxin erikoisratkaisujen asiantuntijat mukana innovatiivisessa rakennushankkeessa vihreine visioineen

Kevään aikana Pedelux viimeistelee laajaa projektia helsinkiläisessä toimistokompleksissa, jonka on määrä valmistua kesäksi. 14 kerrosta, kattoterassin ja panoraamaravintolan käsittävään moderniin rakennukseen asennetaan 1 400 verhoa, jotka on suunniteltu ja valmistettu Närpiössä.

Koko hankkeen laatuvaatimukset ovat korkeat, sillä tavoitteena on saavuttaa BREEAM- ympäristöluokitusjärjestelmän korkein taso (Outstanding). Luokitusjärjestelmä mahdollistaa rakennusten ympäristötehokkuuden vertailun myös kansainvälisesti. Tämä ei kuitenkaan aseta haasteita Pedeluxille, joka käyttää tuotannossaan kierrätettyä alumiinia ja ympäristösertifioituja kankaita; kaikki vaadittavat asiakirjat ovat siten jo saatavilla.

Korkeat vaatimukset huolelliselle suunnittelulle, turvalliselle kuljetukselle ja tehokkaalle asennukselle

Meneillään oleva projekti on tyypillinen esimerkki sellaisesta, joka saattaa näyttää ulkoisesti yksinkertaiselta, mutta jossa huolellinen suunnittelu, hyvät yhteistyötaidot ja vankka ammatillinen osaaminen ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa.

Tarjouspyynnön saavuttua marraskuussa 2022 Pedeluxilla on pidetty monia palavereita, muun muassa kangasvalinnasta ja kiinnitysratkaisuista.

– Paperilla osuutemme tässä hankkeessa on melko pieni; toimitamme tuotteemme vasta sen loppuvaiheessa. Käytännössä kyseessä on kuitenkin melko suuri projekti, johon liittyy monia yksittäisiä osia. Tämä asettaa vaatimuksia myös kuljetukselle ja asennukselle, kertoo myyjä Marcus Sjögård.

Myös itse kiinnityksien suunnittelu on vienyt paljon aikaa. Muiden alihankkijoiden tuotetakuut eivät tässä tapauksessa sallineet aurinkosuojien kiinnittämistä suoraan ikkunaprofiileihin.

– Tämä tarkoittaa, että olemme suunnitelleet ja valmistaneet räätälöidyt kiinnikkeet kaikkiin verhoihin. Onneksi meillä on pitkä kokemus tällaisista erikoisratkaisuista. Suunnittelun valmistuttua toimitimme paikan päälle muutamia malliverhoja testattavaksi jo varhaisessa vaiheessa. Asiakas hyväksyi kiinnitysratkaisumme ja kankaamme ja näytti meille vihreää valoa tuotannon käynnistämiseksi.

Pedeluxin kokonaisratkaisut miellyttävät asiakkaita

Pedeluxin tekstiiliosaston uusi leikkuupöytä on ollut projektissa erittäin hyödyllinen.

– Kaikki mitataan ja suunnitellaan yhden millimetrin tarkkuudella, joten olemme joutuneet tekemään monia erilaisia korkeus- ja leveysmittauksia. Leikkuupöytä pystyy käsittelemään kerralla suuria kangasmääriä ja toimii erittäin luotettavasti, toteaa Björn Nygård tuotanto-osastolta.

Projektiin on osallistunut miltei koko Pedelux: tekstiiliosasto, koko suunnittelutiimi ja kaikki tuotanto-osaston työntekijät – ja tietenkin ne neljä asentajaa, joiden työ on vielä edessä.

– Tällaisten toimeksiantojen päätyminen pöydällemme johtuu pääasiassa siitä, että pystymme tarjoamaan kokonaisratkaisun myös tiukan aikataulun puitteissa. Isossa varastossamme on riittävästi raaka-aineita, osaamme suunnitella sekä tuotteen että kiinnityksen, hoidamme valmistuksen itse omalla tuotanto-osastollamme ja toimitamme tuotteet paikan päälle asennuksesta huolehtivan henkilöstömme mukana.

Kun asentajat ovat tehneet oman osuutensa, jäljellä on enää vain projektin luovutus, jossa kaikki asiakirjat, sertifikaatit ja todistukset lähetetään asiakkaalle.

– Samalla teemme talouskatsauksen, johon listataan esimerkiksi kaikki projektin vaatimat mahdolliset lisätyöt. Vasta sen jälkeen voimme sanoa kiitos ja näkemiin, Sjögård toteaa.