Suurinvestointi parantaa Pedeluxin tekstiilituotteita

Helmikuussa 2023 tekstiiliosastolle asennettu automaattinen leikkuupöytä on yrityksen suurin yksittäinen investointi.

Ajankohtaista

19.12.2023
Suurinvestointi parantaa Pedeluxin tekstiilituotteita

Leikkuupöytä on ainoa laatuaan koko maassa

Pedeluxin tekstiiliosastolla valmistetaan kaikkea PVC-pressuista sisustustuotteisiin, kuten akustiikkaverhoja, pimennysverhoja, näyttämöverhoja ja ikkunoiden suojaverkkoja. Helmikuussa 2023 tekstiiliosastolle asennettu automaattinen leikkuupöytä on yrityksen suurin yksittäinen investointi. 

– Leikkuupöydän ansiosta pystymme käsittelemään kankaita entistä tehokkaammin ja tarkemmin. Kone ei tee virheitä, se minimoi hukkaa ja tietää tarkalleen, kuinka paljon tiettyä kangasta on jäljellä. Siinä mielessä se on aivan korvaamaton, toteaa myyjä Marcus Sjögård.

Leikkuupöytä on hankittu espanjalaiselta konevalmistajalta, ja se on ainoa laatuaan koko Suomessa.

– Halusimme investoida automaattiseen leikkuupöytään myös siitä syystä, että olemme vähitellen luopumassa PVC:tä ja lasikuitua sisältävien kankaiden käytöstä, erityisesti sisätuotteissamme. PVC:tä sisältämättömät kankaat ovat herkempiä, minkä vuoksi niitä on käsiteltävä hellävaraisesti, ja tämän konehankinnan ansiosta käsinkäsittely jää osittain kokonaan pois prosessista, Sjögård selittää.

Kankaiden käsittelyä käsin on vaikeuttanut myös kangasleveyksien vaihtelu. Muutamassa vuodessa alalla on tapahtunut huomattava muutos.

– Ikkunoiden koon kasvaessa viime vuosina yhä suuremmaksi tarvitaan myös leveämpiä kankaita erilaisiin aurinkosuojaratkaisuihin. Aiemmin 2,40 metrin kangasleveys oli melko yleinen, mutta nykyisin kankaat voivat olla jopa 3,5 metriä leveitä. Automaattinen leikkuupöytämme käsittelee niitäkin ongelmitta.

Laaja kangasvalikoima ja painopisteenä kierrätysmateriaalit ja hyvä sisäilmasto

Tekstiiliosastolla työskentelee myös kaksi ompelijaa, jotka ompelevat kaikki yrityksen sisustustuotteet. Pedeluxin omassa kangasvarastossa on runsaasti vaihtoehtoja käyttötarkoituksesta riippumatta ja tarvittaessa tilataan myös muita kankaita asiakkaiden toiveiden mukaan. Kankaat tulevat pääasiassa Saksasta sekä myös Belgiasta, Ranskasta ja Ruotsista.

– Toimittajiemme valikoima on lähes loputon. Nykyään myös digitaalinen kankaanpainanta on eräs vaihtoehto, joten vain mielikuvitus toimii rajana. Erääseen toimistoon Helsingissä asensimme muun muassa maailmankarttoja kuvaavia verhoja erilaisissa mielenkiintoisissa värimaailmoissa, Sjögård kertoo.

Kaikki kankaat ovat tällä hetkellä OEKO Tex -standardia, mutta monet malliston kankaista täyttävät myös rakennuksille asetetut REACH-, Indoor Air Quality- ja Breeam-vaatimukset.

– Meille on tärkeää tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista materiaalia niin laadun kuin ympäristönkin kannalta. Toimituksen mukana seuraa tietoa erilaisista sertifikaateista, muutoinkin kuin vain kemikaalien osalta. Esimerkiksi akustiikkaverhoja tilattaessa mukana tulee myös tuotteen akustiikka-arvoja koskeva dokumentaatio.